17 iulie 2018, 12:06 Realitatea moldovenească views 9452
Cîte partide ar accede în parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri
17 iulie 2018, 12:06 Realitatea moldovenească views 9452

Cîte partide ar accede în parlament dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

Dacă duminica viitoare vor fi organizate alegeri parlamentare, patru partide politice ar accede în Parlament.

Cel puțin asta arată ultimul sondaj publicat astăzi de către Institutul Internațional Republican (IRI).Pe primul loc este clasat Partidul Socialiștilor cu un procentaj de 32 la sută. Pe locul este se poziționează PAS cu 15 la sută%, iar locul trei este împărțit de Partidul Democraților și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, ambele cîte 8%.

Aceeași companie sociologică, în martie 2018, în urma unei cercetări sociologice anunța că doar trei partide intrau în Legislativ. Pe primul loc era clasat Partidul Socialiștilor cu un procentaj de 36 la sută. Pe locul doi se poziționa PAS cu 20%, iar pe trei PD cu 8%. Atunci Platforma Demnitate și Adevăr acumula doar 4%.

De asemenea, potrivit unui alt sondaj IRI, realizat în noiembrie 2017, Platforma DA acumula tot 4%. Atunci, pe primul loc era clasat Partidul Socialiștilor cu un procentaj de 34 la sută. Pe locul este se poziționează PAS cu 23%, iar pe trei PD cu 9%.

Datele au fost colectate în perioada 21 mai -18 iunie 2018, în Moldova, cu excepția teritoriului transnistrean, prin intermediul interviurilor față în față cu respondenții.

Marja de eroare a sondajului este de +/- 2.5%.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

partide , parlament , alegeri

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
1205 locuitori

Ciolacu Nou este un sat şi comună din raionul Făleşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Făgădău, Şoltoaia, Pocrovca, Ciolacu Vechi și Ciolacu Nou. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Fălești și la 113 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1205 de oameni. Satul Ciolacu Nou a fost menționat documentar în anul 1899.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.