11 iulie 2018, 13:30 Realitatea moldovenească views 6103
Partidele care ar obține cele mai multe voturi la alegerile parlamentare
11 iulie 2018, 13:30 Realitatea moldovenească views 6103

Partidele care ar obține cele mai multe voturi la alegerile parlamentare

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PSRM ar acumula cele mai multe voturi, arată rezultatele unui sondaj de opinie făcut public astăzi de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Astfel, PSRM ar acumula 37%; Platforma "DA" – 12%; PDM – 10%, PAS – 8%. Nu ar trece pragul electoral următoarele formațiuni: PCRM – 2%, Partidul Nostru – 2%; Partidul Șor – 0,9%. etc.

Segmentul electoratului indecis constituie 19%, în timp ce alte 5% la sută nu ar participa la vot.

Menționăm că aceste date reflectă doar preferințele politice după criteriul de partid, următoarele alegeri se vor desfășura însă în baza sistemului mixt de vot - 50 de deputați vor fi aleși pe liste de partid, iar ceilalți 51 - în circumscripții uninominale.

Sondajul de opinie a fost realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor pe un eșantion de 1195 de persoane, în perioada 26 iunie - 7 iulie.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

parlament , alegeri , partide

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
3131 locuitori

Tabani este un sat şi comună din raionul Briceni. Tabani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3131 de oameni. Prima atestare documentară a satului Tabani datează din anul 1437 cînd acesta se afla în proprietatea boierului Mihail de la Dorohoi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.