06 iulie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 4301
Circulația camioanelor de mare tonaj va fi interzisă în zilele de caniculă
06 iulie 2018, 15:00 Realitatea moldovenească views 4301

Circulația camioanelor de mare tonaj va fi interzisă în zilele de caniculă

Ordinul Ministerului Economiei și Infrastructurii al Republicii Moldova şi al Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova privind limitarea provizorie a circulației mijloacelor de transport de mare tonaj pe drumurile Republicii Moldova a fost publicat în Monitorului Oficial.

Potrivit documentului, circulația mijloacelor de transport de mare tonaj cu greutatea totală de peste 20 de tone va fi restricţionată pe drumurile naționale. Restricția va fi valabilă pentru zilele în care se prognozează o temperatură a aerului ce depășește 30 de grade Celsius, între orele 10:00 și 20:00. Măsura restricționării circulației rutiere a fost luată pentru protejarea asfaltului.

Excepție vor face doar automobilele care transportă pasageri, animale vii și produse perisabile de origine animală și vegetală, care participă la intervenții în caz de forță majoră, cele dotate cu echipamente de prim ajutor antrenate la prevenirea, lichidarea situațiilor excepționale, precum și vehiculele antrenate la reabilitarea drumurilor în limitele șantierelor de construcție.

Controlul asupra circulației mijloacelor de transport va fi asigurat de Inspectoratul Național de Patrulare al Inspectoratului General al Poliției și autoritatea administrativă Agenția Națională Transport Auto.

Sursa: moldpres.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1500
Populația:
349 locuitori

Mana este un sat din cadrul comunei Selişte, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Orhei și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 349 de oameni. Satul Mana a fost menționat documentar în anul 1500.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.