04 iulie 2018, 09:52 Realitatea moldovenească views 7962
Inaugurarea clădirii Președinției va avea loc în august
04 iulie 2018, 09:52 Realitatea moldovenească views 7962

Inaugurarea clădirii Președinției va avea loc în august

Potrivit lui Igor Dodon, inaugurarea clădirii Președinției ar putea avea loc în august, în preajma Zilei Independenței.

"Lucrările sunt aproape gata și în luna august, către Ziua Independenței, repararea preșeidnției va fi finalizată. Sper că domnul Erdogan va accepta invitația să vină în vizită oficială să o deschidem împreună", a declarat Igor Dodon într-o conferință de presă.

Lucrările de reparație a sediului Președinției, care a fost distrusă în urma protestelor din șapte aprilie 2009, au început în februarie curent.

Clădirea Președinției Republicii Moldova este reparată de o companie de construcții din Ankara, este vorba de firma „Sonbay". Aceasta a fost desemnată în urma unei licitații organizate de Agenția Turcă de Coordonare și Cooperare (TIKA). Reparația instituției prezidenţiale de la Chişinău reprezintă o donație oferită poporului moldav din partea poporului turc, anunțase anterior Igor Dodon.

Sursa: unimedia.info

Cuvinte cheie:

președinte , clădire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1646
Populația:
625 locuitori

Tătărăuca Veche este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Slobozia Nouă, Tătărăuca Veche, Tătărăuca Nouă și Tolocăneşti. Localitatea se află la distanța de 31 km de orașul Soroca și la 187 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 625 de oameni. Satul Tătărăuca Veche a fost menționat documentar în anul 1646.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.