29 iunie 2018, 14:52 Realitatea moldovenească views 11487
Filip cere Ministerului Justiției analiza cadrului legislativ în care s-a decis invalidarea alegerilor
29 iunie 2018, 14:52 Realitatea moldovenească views 11487

Filip cere Ministerului Justiției analiza cadrului legislativ în care s-a decis invalidarea alegerilor

Astăzi, în cadrul ședinței Guvernului, Pavel Filip a cerut Ministerului Justiției ca pînă în data de 3 iulie să fie prezentată analiza cadrului legislativ în care s-au luat deciziile de invalidare a alegerilor locale.

"Am urmărit cu toţii ultima săptămînă a acestei evoluţii şi decizii ale instanţei de judecată care au provocat multe tensiuni şi semne de întrebare.

Am văzut de asemenea şi declaraţiile partenerilor noştri externi dar şi reacţiile care au urmat. Iată de ce vreau să solicit ministerului Justiţiei, doamna ministru să faceţi o analiză a cadrului legislativ şi prevederilor în baza cărora au fost luate aceste decizii de invalidare a alegerilor.

Este important să faceţi o analiză și a deciziilor care au fost luate înainte la solicitarea PSRM-ului, pentru că din cîte am văzut la baza deciziei instanţei au stat aceste elemente care au fost mai înainte supuse judecăţii", a spus prim-ministrul Pavel Filip.

Sursa: publika.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1948
Populația:
1 locuitor

Dărcăuţii Noi este un cătun din cadrul comunei Dărcăuţi, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Soroca și la 184 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, în cătun locuia o singură persoană. Cătunul Dărcăuţii Noi a fost înființat în anul 1948.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.