23 iunie 2018, 15:55 Realitatea moldovenească views 10265
Filip explică ce presupune Rezoluția privind retragerea trupelor ruse
23 iunie 2018, 15:55 Realitatea moldovenească views 10265

Filip explică ce presupune Rezoluția privind retragerea trupelor ruse

Adoptarea Rezoluției cu privire la retragerea trupelor ruse de pe teritoriul țării nu înseamnă neapărat evacuarea imediată a trupelor ruse, a declarat astăzi premierul Pavel Filip în cadrul unui briefing.

Cu toate acestea, susține Filip, decizia adoptată ieri de Adunarea Generală a ONU este una cu răsunet, iar pe termen lung va da rezultatele scontate. Potrivit lui, această rezoluție este un pas important în soluționarea conflictului transnistrean.

„Aprobarea acestei rezoluții nu înseamnă neapărat retragerea imediată a trupelor ruse. Pentru noi este important ca acest subiect, care din 2003, a dispărut de pe agenda internațională, va rămîne, datorită acestei rezoluții, constant pe Agenda Adunării Generale a ONU pînă cînd ultimul soldat rus nu va părăsi teritoriul Republicii Moldova. Nu vom renunța la acest subiect. Pe lîngă pensii și salarii, cetățenii noștri au nevoie să se simtă mîndri în țara lor, iar Moldova merită să fie tratată cu respect", a declarat Filip.

Șeful executivului a mai remarcat că demersul făcut la ONU de autoritățile moldovene nu a fost unul împotriva Federației Ruse, dar unul pentru apărarea demnității Republicii Moldova. Moldova trebuie să fie tratată cu respect de către toți, a remarcat el.

„Filip a mulțumit tuturor celor 64 de state care au susținut poziția Moldovei și, în mod special, țărilor care au făcut posibilă includerea acestui subiect pe agenda Adunării Generale a ONU: Canada, Estonia, Letonia, Lituania, România, Ucraina, Georgia, Polonia, Cehia, Marea Britanie".

Menționăm că Rezoluția privind retragerea trupelor ruse a fost susținută de 64 de state, în timp ce 15 au votat împotrivă, iar 83 s-au abținut.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Pavel Filip , rezoluție , Transnistria

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
2253 locuitori

Purcari este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Purcari. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Purcari a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.