19 iunie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 10348
În direcţiile Primăriei Chişinău sînt vacante 150 de locuri
19 iunie 2018, 14:15 Realitatea moldovenească views 10348

În direcţiile Primăriei Chişinău sînt vacante 150 de locuri

Se caută 150 de angajaţi în primărie! Locurile de muncă, vacante de multă vreme, nu par a fi atractive pentru nimeni. De exemplu, la Direcţia Resurse Umane nu este angajat, în prezent, niciun om. Situaţia se repetă şi la achiziţii publice. Constatările aparţin Direcţiei Audit Intern a Primăriei Chişinău.

Una dintre cele mai grave situaţii este la Direcţia Educaţie. Dintre cele 48 de funcţii, 22 sînt vacante.

E multă muncă şi angajaţii pot fi număraţi pe degete şi la Direcţia Juridică. Sînt libere jumătate dintre posturi.

Auditul arată că în Primăria Chişinău gradul de ocupare a funcţiilor se menţine de cîţiva ani la nivelul de 80%. O altă problemă este că administrarea treburilor capitalei Republicii Moldova se face, mai mult, sub formă de interimat.

Auditul a fost realizat pentru evaluarea perfomanţei angajaţilor, dar, surpriză, ... nici gram de performanţă. Ba chiar au fost scoase la iveală abateri grave, care au rămas nepedepsite.

În administraţia locală este dezastru, a declarat primarul interimar Ruslan Codreanu.

Auditul a fost realizat în toate direcţiile generale ale Consiliului Municipal Chişinău şi Primăria municipiului Chişinău, în perioada 1 ianuarie 2015 - 31 martie 2018.

Sursa: tvrmoldova.md

Cuvinte cheie:

primaria , Chisinau , munca

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
130 locuitori

Lenin este o localitate-centru de comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului (Transnistria), Republica Moldova. În componența comunei intră localitățile Pervomaisc, Pobeda, Stanislavca și Lenin. Localitatea se află la distanța de 28 km de orașul Rîbnița și la 138 km de Chișinău. Conform datelor anului 2007 populația satului constituia 130 de oameni. Satul Lenin a fost înființat în anul 1924.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.