Arată noutățile începînd cu...

eye 7470 Vizualizări

Ploile din ultimele zile au afectat sute de hectare agricole şi zeci de gospodării


Ploile torenţiale din ultimele zile au afectat 220 de hectare agricole şi zeci de gospodării.

Solicitat de agenţie, ofiţerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), Liliana Puşcaşu, a precizat că cel mult a avut de suferit raionul Căuşeni. Numai în localitatea Ucrainca au fost inundate 70 de grădini particulare, trei gospodării și 13 beciuri.

"Precipitațiile au distrus patru poduri și au afectat 220 hectare de culturi agricole din localităţile Tocuz şi Ucrainca, dintre care 80 ha de porumb, 70 ha de floarea-soarelui, 30 ha de mazăre, 20 ha de grâu, 20 ha de orz, și 0,5 ha de vii", a spus Puşcaşu.

Comisiile teritoriale pentru situații excepționale activează pentru estimarea prejudiciului material înregistrat în urma ploilor.

Potrivit meteorologilor, în următoarele zile pe întreg teritoriul ţării, cerul va rămâne înnorat, iar temperatura aerului va fi de maxim 28 de grade Celsius.

Cuvinte cheie:

ploi , Căușeni

Localităţile Moldovei şi diasporei

Cozeşti

Statut:
Sat
Prima atestare:
1617
Populația:
652 locuitori

Cozeşti este un sat din cadrul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Sîngerei și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 652 de oameni. Satul Cozești a fost menționat documentar în anul 1617.

Citeşte mai departe