21 mai 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 11535
Republica Moldova a aderat la Memorandumul de pace (FOTO)
21 mai 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 11535

Republica Moldova a aderat la Memorandumul de pace (FOTO)

La 20 mai, în Italia, a avut loc ceremonia oficială de aderare a Republicii Moldova la Memorandumul de pace. Ceremonia a avut loc în prezența autorităților civile, militare, religioase și a comunității moldovenilor din Trento, informează Noi.md.

Într-un cadru solemn, a fost arborat Drapelul de Stat al Republicii Moldova, înmînat de ambasadoarea Stela Stîngaci Regentului Fundației„"Clopotul celor căzuți", prof. Alberto Robol. Au urmat apoi o sută de bătăi ale Clopotului, depunerea unei coroane de flori și semnarea în Cartea de onoare, iar corurile de copii au interpretat imnurile celor două state. Sărbătoarea s-a încheiat cu un concert al comunității moldovenești.

„Republica Moldova, în semn de profund respect pentru marele ideal al păcii și înfrățirii celor vii, în memoria celor căzuți în războaie, reprezentată simbolic de Clopotul celor căzuți „Maria Dolens", a decis să se alăture în mod oficial Fundației, care promovează această aspirație de pace universală", se arată în declarația Ambasadei Moldovei în Italia.

Republica Moldova este cel de-al 95-lea stat care aderă la Memorandumul de pace.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

memorandum , pace , Moldova , Italia

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1610
Populația:
2143 locuitori

Izvoare este un sat şi comună din raionul Făleşti. Izvoare este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 20 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2143 de oameni. Satul Izvoare a fost menționat documentar în anul 1610.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.