19 aprilie 2018, 11:50 Realitatea moldovenească views 7557
Periculoasa securitate antiincendiu
19 aprilie 2018, 11:50 Realitatea moldovenească views 7557

Periculoasa securitate antiincendiu

Lidia Ceban

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU), împreună cu Centrul Tehnic pentru Securitate Industrială şi Certificare (CTSIC), verifică modul în care sînt respectate standardele de securitate la incendiu în cadrul localurilor de divertisment, în centrele comerciale și la obiectele de menire socială și culturală ale țării.

Prim-ministrul a făcut apel la combaterea corupției în rîndul inspectorilor Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE), de care depind viețile oamenilor și, dacă este necesar, sancțiunile pentru încălcările constatate să fie înăsprite.

Așa s-au aranjat lucrurile, că verificările la scară largă privind securitatea la incendiu în localurile de divertisment din Moldova să fie efectuate numai după ce într-o oarecare țară se întîmplă vreo tragedie cu numeroase victime. Astfel, s-a întîmplat în decembrie 2009, după incendiul de la Clubul de Noapte „Hromaia loșadi" din orașul Permi din Rusia, în care au murit 156 de oameni, sau din noiembrie 2015, după incendiul de la Clubul de Noapte „Colectiv" din București, care a luat viața a 58 de oameni, și iată acum, după cea mai recentă tragedie similară de la Mallul din Kemerovo „Zimneaia vișnea", unde au ars de vii aproape 60 de vizitatori, cei mai mulți dintre care erau copii.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

incendiu , pericol

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1803
Populația:
1659 locuitori

Moara de Piatră este un sat şi comună din raionul Drochia. Moara de Piatră este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Drochia și la 159 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1659 de oameni. Satul Moara de Piatră a fost menționat documentar în anul 1803.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.