03 aprilie 2018, 17:00 Realitatea moldovenească views 11985
Pompierii verifică bisericile înainte de Paști
03 aprilie 2018, 17:00 Realitatea moldovenească views 11985

Pompierii verifică bisericile înainte de Paști

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI efectuează evaluarea riscului de incendii în lăcașele de cult din țară.

Acțiunile pompierilor vin în contextul preîntîmpinării situațiilor excepționale în prejma sărbătorilor de Paști. Angajații IGSU au mers în biserici și au instruit responsabilii de securitatea antiincendiară.

Ei au verificat căile de acces și de evacuare, iar mijloacele de intervenție în caz de incendiu au fost testate. Responsabilii din lăcașele de cult vor avea obligația să vegheze starea antiincendiară și să evite aprinderea lumînărilor în incinta încăperilor.

Potrivit IGSU în Republica Moldova vor fi supuse evaluării riscului de incendii 1700 de lăcașe de cult, dintre care 170 sunt în municipiul Chișinău.

În Noaptea Învierii securitatea antiincendiară în preajma Catedralei Mitropolitane Nașterea Domnului din capitală va fi asigurată de un echipaj de pompieri, iar mai mulți salvatori și pompieri vor fi în servantul de lupă pentru menținerea securității antiincendiare.

Sursa: impacttv.md

Cuvinte cheie:

pompieri , biserica , Paste

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1962
Populația:
18 locuitori

Pavlovca este un sat din cadrul comunei Larga, raionul Briceni, situat la 48.378927 latitudine nordică şi 26.875751 longitudine estică. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 18 oameni. Satul Pavlovca este cunoscut pentru parcul care a fost fondat în anii 1900-1908 pe moșia boierilor Crupenschi.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.