13 martie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 8948
Mai multe drumuri publice naționale și locale vor fi reparate în acest an
13 martie 2018, 11:00 Realitatea moldovenească views 8948

Mai multe drumuri publice naționale și locale vor fi reparate în acest an

Cabinetul de miniștri a aprobat Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pentru anul 2018 și Programul de reparație periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi, transmite IPN.

Astfel, finanțarea lucrărilor de renovare a drumurilor publice naționale se va efectua din contul mijloacelor fondului rutier, iar reparația periodică a drumurilor naționale, locale, comunale și străzi – din contul mijloacelor bugetului de stat.

Potrivit ministrului economiei și infrastructurii, Chiril Gaburici, pentru drumurile publice naționale în acest an, conform Programului privind repartizarea mijloacelor fondului rutier, sunt prevăzute peste 972 de milioane de lei. Din această sumă, 822,8 milioane de lei vor fi alocați pentru întreținerea drumurilor, reparațiile curente, precum și lucrările necesare pentru asigurarea securității circulației rutiere. Totodată, 149,5 milioane de lei vor fi alocați pentru reconstrucția drumurilor publice naționale și a construcțiilor inginerești, cofinanțarea proiectului de construcție a drumului de ocolire a orașului Ungheni etc.

Pentru realizarea prevederilor Programului de reparație periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi sunt prevăzuți 1,6 miliarde de lei. Activitățile programate vor permite îmbunătățirea calității infrastructurii drumurilor în 1242 de localități din țară. „Programul de reparație periodică a drumurilor locale, comunale și străzi are ca scop îmbunătățirea condițiilor de circulație prin majoritatea localităților țării, ceea ce va conduce la îmbunătățirea schimburilor comerciale și a investițiilor productive, creșterea competitivității agenților economici și a mobilității forței de munca în localitățile rurale", a mai menționat Chiril Gaburici.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

drum , reparatie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1800 locuitori

Caragaș este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 4 km de orașul Slobozia și la 94 km de Chișinău. Conform datelor din anul 2000, populaţia satului constituia circa 1800 de oameni. Satul Caragaș a fost întemeiat în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.