09 martie 2018, 09:30 Realitatea moldovenească views 38562
În Moldova vor fi deschise piețe și magazine de produse ecologice
09 martie 2018, 09:30 Realitatea moldovenească views 38562

În Moldova vor fi deschise piețe și magazine de produse ecologice

În Republica Moldova se preconizează crearea unor piețe agricole și magazine pilot specializate în vînzarea produselor ecologice, informează Noi.md.

Conform preconizărilor, urmează să fie dezvoltat marketingul „verde" al produselor ecologice la nivel local, pentru a contribui la promovarea acestora pe piețe, în magazine și restaurante.

În plus, se preconizează implementarea unui program de subvenții pentru producători, procesatori și exportatori de produse agricole ecologice, inclusiv în ramura zootehnică, pentru a dezvolta registrul electronic al producătorilor ecologici și al produselor acestora, pentru a oferi asistență agricultorilor în timpul perioadei de conversie la agricultura ecologică, prin mecanisme specifice de sprijin, precum și asigurarea cererii de produse ecologice (care nu sînt certificate încă) din partea cantinelor instituțiilor publice.

Acestea și alte măsuri vor fi luate în cadrul programului aprobat de Guvern pentru a promova „economia verde" în Moldova pentru anii 2018-2020, în care una dintre principalele sarcini este numită extinderea cu aproximativ 20% a terenurilor agricole utilizate pentru agricultura ecologică.

Potrivit Ministerului Agriculturii, cererea de produse ecologice de pe piețele internaționale este în creștere, crescînd și prețul ei, astfel încît fermierii ecologici din țară trebuie susținuți în conformitate cu standardele naționale și internaționale de producție și de comercializare a produselor ecologice pentru a obține încrederea și siguranța pe piețele regionale și internaționale.

În același timp, sînt planificate: organizarea de seminare, emisiuni TV, expoziții și spoturi de televiziune pentru promovarea agriculturii ecologice; informarea consumatorilor cu privire la valoarea adăugată a produselor agricole ecologice, organizarea unor evenimente de informare în școli etc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

magazin , produse ecologice , piata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1909
Populația:
153 locuitori

Grigorăuca este un sat din cadrul comunei Bădiceni, raionul Soroca. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Soroca și la 176 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 153 de oameni. Satul Grigorăuca a fost întemeiat în anul 1909.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.