14 februarie 2018, 11:45 Realitatea moldovenească views 20843
Nava sub pavilion moldovenesc care era pe cale să se scufunde în Marea Neagră, salvată
14 februarie 2018, 11:45 Realitatea moldovenească views 20843

Nava sub pavilion moldovenesc care era pe cale să se scufunde în Marea Neagră, salvată

O navă sub pavilion moldovenesc a fost pe cale să se scufunde în Marea Neagră, în apropiere de judeţul român Constanţa.

Cei şapte oameni care se aflau la bordul ambarcațiunii au fost evacuaţi de salvatorii români. Echipajul era format din marinari din Rusia, Ucraina si Republica Moldova.

Potrivit informaţiilor preliminare, în vas a început să intre apă din cauza unei fisuri. Ambarcaţiunea a tractată pînă în portul din Constanţa. Aceasta venea din Odesa şi avea o încărcătură de 1.600 de tone.

Potrivit hotnews.ro, comandantul navei a avut nevoie de îngrijiri medicale în momentul sosirii la ţărm, primind asistenţa de specialitate din partea unui echipaj de ambulanţă, dar nu a fost nevoie de transportul acestuia la spital.

La începutul acestei luni, o navă turcească sub pavilion moldovenesc a naufragiat tot în Marea Neagră, în apropiere de peninsula ucraineană Crimeea.

La bordul vasului se aflau opt oameni, cetăţeni ai Azerbaijanului şi Ucrainei. Atunci, toţi marinarii au fost salvaţi de o navă a Federaţiei Ruse.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

Marea Neagra , salvatori , nava

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1581
Populația:
3519 locuitori

Fundurii Vechi este un sat şi comună din raionul Glodeni. Fundurii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3519 oameni. Satul Fundurii Vechi a fost menționat documentar în anul 1581.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.