Arată noutățile începînd cu...

eye 8954 Vizualizări

A fost elaborat planul pentru securizarea participanților la trafic


Mai multe treceri de pietoni din capitală vor fi securizate şi iluminate, iar în apropierea instituţiilor de învăţămînt ar putea fi instalate treceri pietonale cu denivelări. Acţiunile sînt incluse într-un plan pentru securizarea participanților la trafic, prezentat ieri în cadrul şedinţei primăriei Chişinău.

Potrivit conducerii primăriei Chişinău, în următoarea perioadă, pe anumite segmente de treceri pietonale din capitală, marcajul rutier va fi aplicat din material termoplast de culoare alb-roșie, în special în vecinătatea instituțiilor de învățământ. De asemenea, unele segmente de treceri pietonale vor fi amenajate sub formă de denivelări artificiale pe toată lățimea drumului, iar iluminatul public în acest perimetru va fi suplimentat. Printre acţiunile prevăzute de municipalitate sunt şi instalarea şi schimbarea unor indicatoare rutiere.

Primăria capitalei va demara lucrările de modernizare a trecerilor pietonale în primăvara anului curent.

Conform planului, pentru amenajarea unei treceri de pietoni denivelate cu material termoplast, pe un drum cu patru benzi, vor fi cheltuiţi circa 50 mii de lei. Pentru iluminarea unei treceri de pietoni Primăria va plăti mai mult de 10 mii de lei, iar costul unui metru pătrat de marcaj alb-roşu este de 500 de lei.

Cuvinte cheie:

plan , securitate , traficul rutier

Localităţile Moldovei şi diasporei

Purcari

Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
2253 locuitori

Purcari este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Viişoara și Purcari. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Ștefan Vodă și la 114 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2253 de oameni. Satul Purcari a fost menționat documentar în anul 1560.

Citeşte mai departe