10 februarie 2018, 12:50 Realitatea moldovenească views 16889
Corneliu Popovici despre Biserica Ortodoxă (Video)
10 februarie 2018, 12:50 Realitatea moldovenească views 16889

Corneliu Popovici despre Biserica Ortodoxă (Video)

Faptul că cetățenii moldoveni continuă să aibă cea mai mare încredere în Biserică nu este deloc întîmplător, a remarcat în cadrul unei emisiuni consilierul prezidențial în domeniul educației, Corneliu Popovici.

Potrivit lui, Biserica a fost dintotdeauna un factor de menținere a unității popoarelor, iar în Republica Moldova a jucat un rol crucial în consolidarea statalității.

„În societatea noastră contemporană, cînd se destramă familii, cînd copiii rămîn în stradă, Biserica este, așa cum a fost pe parcursul istoriei, pilonul care contribuie la consolidarea societății, la depășirea crizei spirituale pe care o parcurge societatea noastră contemporană. Or, marea majoritate a cetățenilor Republicii Moldova, de foarte mulți ani la rînd, au cea mai mare încredere în Biserica noastră Ortodoxă", a menționat Popovici la postul public de televiziune.

Consilierul a respins afirmațiile exprimate de către unii analiști politici precum că modernizarea țării ar fi împiedicată de Biserică. „Nu poți vorbi despre faptul că acel pilon spiritual pentru marea majoritate a populației este o piedică în dezvoltare și modernizare", a adăugat Corneliu Popovici.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Corneliu Popovici , biserica , ortodoxie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1559
Populația:
190 locuitori

Bisericani este un sat din cadrul comunei Cuhneşti, raionul Glodeni. Localitatea se află pe malul stîng al Prutului, la 25 km de oraşul Glodeni şi la 160 km de Chișinău. Satul Bisericani a fost menționat documentar în anul 1559. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 190 de oameni.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.