03 ianuarie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 8204
Igor Dodon, despre planurile pentru 2018
03 ianuarie 2018, 16:00 Realitatea moldovenească views 8204

Igor Dodon, despre planurile pentru 2018

Președintele Igor Dodon va propune în scurt timp cu concept de dezvoltare a Republicii Moldova pentru următorii ani. Declarația a fost făcută de către șeful statului în cadrul unui interviu acordat pentru postul public de televiziune Moldova 1.

„Vine timpul cînd forțele politice trebuie să lase într-o parte lupta geopolitică. Unii vor în Europa, alții vor mai aproape de Federația Rusă, unii vor unirea cu România, alții – cu Rusia. A venit timpul să ne gîndim la Moldova. Pe noi ne divizează multe lucruri, dar ne unește pe toți un singur lucru important: ne iubim Patria noastră, Republica Moldova", a spus președintele.

Șeful statului crede că este important ca Moldova să preia practicile cele mai bune, atât ale Uniunii Europene, cît și ale Federației Ruse. „În pofida faptului că va fi un an dificil, este un an electoral, eu sper foarte mult că, cel puțin la sfîrșitul anului 2018, vor fi făcute compromisuri politice și va fi creat un Guvern nu pro-european, nu pro-rus, dar pro-Republica Moldova. Eu pentru aceasta voi lupta", a afirmat președintele.

Potrivit lui, dacă lucrurile nu se vor schimba, Republica Moldova va deveni o țară depopulată. „Noi am pierdut un milion și jumătate de cetățeni în decurs de 25 de ani, o treime din populație. Aceste lucruri trebuie schimbate cardinal, iar pentru a schimba este nevoie de un consens la nivel politic", a declarat Igor Dodon.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Igor Dodon , plan , 2018

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1893
Populația:
705 locuitori

Vozneseni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Vozneseni, Troiţa și Troian. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Leova și la 70 de km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 705 oameni. Satul Vozneseni a fost menționat documentar în anul 1893.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.