02 ianuarie 2018, 20:30 Realitatea moldovenească views 9044
Președintele ţării s-a pronunțat constant împotriva închiderii şcolilor
02 ianuarie 2018, 20:30 Realitatea moldovenească views 9044

Președintele ţării s-a pronunțat constant împotriva închiderii şcolilor

La Ministerul Educației, Culturii și Cercetării rațiunea e pe cale de a învinge, susţine consilierul prezidenţial în domeniul educației, culturii și cercetării, Corneliu Popovici.

El a făcut această declaraţie în contextul în care, la finalul anului trecut, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a venit cu decizia de a redeschide un șir de instituții de învățămînt închise în ultimii ani de către guvernarea actuală, care, doar în acest an, a sistat activitatea a 48 de instituții de învățămînt preuniversitar din țara noastră.

„Considerăm această hotărîre una binevenită și corectă, despre a cărei necesitate șeful statului a menționat pe parcursul întregului an 2017. Amintim că președintele Igor Dodon s-a pronunțat constant împotriva închiderii instituțiilor de învățămînt, considerînd că eforturile trebuie canalizate nu spre „optimizarea", ci spre salvarea acestora", a scris Popovici pe pagina sa de Facebook.

Prin decizia de a redeschide şcolile, de a simplifica curriculumul școlar și de a realiza formarea continuă a profesorilor din contul bugetului de stat, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării practic a realizat acțiunile prioritare ale Președinției în domeniul educației, expuse la începutul anului de învățămînt 2017-2018.

„Recunoașterea de către Guvern a greșelilor și problemelor existente în sistemul educațional moldovenesc, trecute cu vederea pe parcursul ultimilor nouă ani, este un lucru care merită toată aprecierea. Ne bucură faptul că Guvernul recunoaște eficiența soluțiilor formulate de Președinție, a căror calitate se datorează deschiderii și dialogului constructiv pe care șeful statului îl are cu cetățenii", a adăugat consilierul prezidenţial.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Corneliu Popovici , scoala , președinte

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.