20 decembrie 2017, 11:45 Realitatea moldovenească views 4349
Turcia va finanța reparația clădirii Președinției de la Chișinău
20 decembrie 2017, 11:45 Realitatea moldovenească views 4349

Turcia va finanța reparația clădirii Președinției de la Chișinău

Președintele Igor Dodon susține că Turcia a decis să finanțeze integral lucrările de reparație a clădirii Președinției, care se preconizează să fie finalizate pînă în luna mai 2018. Subiectul a fost discutat de către șeful statului la întrevederea cu viceprim-ministrul Republicii Turcia, Hakan Çavuşoğlu.

„Acest lucru a devenit posibil grație înțelegerilor anterioare cu președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, la solicitarea mea. Ceremonia de deschidere a sediului Președinției urmează să aibă loc în cadrul vizitei oficiale a președintelui Republicii Turcia în Moldova, care va avea loc în mai 2018, la invitația mea personală", a scris Igor Dodon pe Facebook.

Președintele a mulțumit pentru asistența financiară și tehnică acordată Republicii Moldova prin intermediul Agenției Turce pentru Cooperare și Coordonare, pentru implementarea a mai multe proiecte în diverse domenii la nivel național, dar și cel regional, cum ar fi proiectele și programele implementate în UTA Găgăuzia și alte raioane.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Turcia , reparatie , președinte , clădire

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1886
Populația:
677 locuitori

Pervomaisc este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pervomaisc și Constantinovca. Localitatea se află la distanța de 45 km de orașul Căușeni și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 677 de oameni. Satul Pervomaisc a fost menționat documentar în anul 1886.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.