15 decembrie 2017, 15:20 Realitatea moldovenească views 4379
CNA are un nou șef
15 decembrie 2017, 15:20 Realitatea moldovenească views 4379

CNA are un nou șef

Bogdan Zumbreanu a fost numit în fucția de șef a Centrului Național Anticoruție (CNA).

O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Parlamentul Republicii Moldova.

Reamintim că el a fost ales de către Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități. Noul șef al CNA a depus jurămîntul și, potrivit legislației, el urmează să ocupe această funcție 5 ani.

Pînă în prezent Bogdan Zumbreanu avea funcția de șef al Direcției urmărire penală a Centrului Național Anticorupție (CNA).

Zumbreanu activează în instituția anticorupție încă din perioada cînd instituția se numea Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice și Corupției (CCCEC). Tot din acea perioadă, numele lui Zumbreanu se regăsește în lista persoanelor responsabile de condamnarea R. Moldova la CtEDO în cel puțin trei dosare: „Mușuc c. Moldovei", „Oferta Plus c. Moldovei" și „Cebotari c. Moldovei".

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

CNA

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1933
Populația:
1090 locuitori

Ruseni este un sat din cadrul oraşului Anenii Noi, raionul Anenii Noi. Satul este situat la o distanță de 3 km de orașul Anenii Noi și la 35 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1090 locuitori. Satul Ruseni a fost înființat în anul 1933.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.