12 decembrie 2017, 12:00 Realitatea moldovenească views 3663
Moldova va achiziționa complexe radiologice mobile din Belarus
12 decembrie 2017, 12:00 Realitatea moldovenească views 3663

Moldova va achiziționa complexe radiologice mobile din Belarus

Republica Moldova este interesată de achiziționarea complexelor radiologice mobile din Republica Belarus. Un memorandum de intenție în acest sens a fost semnat astăzi, la Minsk, în cadrul vizitei Premierului Pavel Filip la o întreprindere specializată în producerea echipamentelor medicale moderne, a relatat pentru MOLDPRES Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului.

Unităţile medicale mobile oferă soluții eficiente în domeniul radiografiei pulmonare și mamografiei. Complexele radiologice mobile digitale vor fi utilizate pentru profilaxia maladiilor, în special a tuberculozei. Inițiativa aparține Premierului Pavel Filip și are ca scop sporirea accesului populației la servicii profilactice de calitate, în zona rurală.

Întreprinderea belarusă "ADANI" este specializată în fabricarea echipamentelor de înaltă tehnologie, bazate pe știința pentru radiologie medicală, screening-ul cu raze X și testarea nedistructivă cu raze X. Compania are semnate contracte cu peste 70 de ţări din lume.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

Moldova , Belarus

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1554
Populația:
3427 locuitori

Gura Bîcului este un sat şi comună din raionul Anenii Noi. Este amplasat la o distanță de 35 km de orașul Anenii Noi și la 67 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3427 de oameni. Prima atestare documentară a satului (cu numele Davidova) datează din anul 1554.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.