15 noiembrie 2017, 17:05 Realitatea moldovenească views 4564
Cum sînt înșelați șoferii cînd cumpără combustibil
15 noiembrie 2017, 17:05 Realitatea moldovenească views 4564

Cum sînt înșelați șoferii cînd cumpără combustibil

Ofițerii Direcției investigarea fraudelor economice a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu Procuratura Municipiului Chișinău, oficiul Rîșcani, au documentat activităţile ilicite ale unui grup de persoane suspectate de înșelare a clienților, escrocherie și evaziune fiscală.

Timp de cinci luni de documentare, oamenii legii au stabilit că suspecții au utilizat o schemă frauduloasă de dobîndire a bunurilor altei persoane prin instalarea în coloanele de distribuire a petrolului de la staţiile de alimentare cu combustibil din țară, preponderent din mun. Chișinău, a unor plăci cu cablaj confecționate artizanal. Astfel, consumatorii erau înșelați cantitativ la achiziționarea carburantului în proporție de circa 5 la sută.

În consecință, fiecare stație PECO implicată în schemă, lunar înșela consumatorii cu circa 7,5 – 10,0 tone de combustibil, astfel, depășind suma de 120 000 de lei.

La 18 octombrie curent, poliția a efectuat percheziții la stațiile PECO, precum și la domiciliile, oficiile și autoturismele persoanelor bănuite, unde au fost depistate și ridicate dispozitivele de speță, inclusiv accesoriilor acestora, cum ar fi memorii fiscale și plăci cu cablaj, componente a plăcilor de bază a coloanelor de distribuție a combustibilului, camblaje imprimate cu componente și fără componente, diferite utilaje destinate pentru pregătirea/modificarea plăcilor etc.

De asemenea, la organizatorul grupului, au fost depistate un set de înscrisuri de evidență a carburantului sustras, inclusiv a proceselor de valorificare ulterioară a acestuia (vînzări ilicite și necontabilizate, etc.).

Persoanele implicate își recunosc vina integral, acestea fiind cercetate în stare de libertate.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

combustibil , soferi

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1607
Populația:
2522 locuitori

Holercani este un sat şi comună din raionul Dubăsari. Holercani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Dubăsari și la 55 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2522 de oameni. Satul Holercani a fost menționat documentar în anul 1607.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.