11 noiembrie 2017, 12:30 Realitatea moldovenească views 3196
Tînăr din Moldova, premiat la nivel internațional pentru invenția sa (VIDEO)
11 noiembrie 2017, 12:30 Realitatea moldovenească views 3196

Tînăr din Moldova, premiat la nivel internațional pentru invenția sa (VIDEO)

Invenția unui tînăr din R. Moldova, care revoluționează bărbieritul, a fost apreciată cu medalie de bronz de către un juriu internațional la cea de-a 69-a ediție a Expoziției iENA „IDEI-INVENȚII-PRODUSE NOI", care a avut loc la începutul acestei luni în orașul Nuremberg, Germania.

Este vorba de Victor Vîlcov care a inventat, ajutat de un coleg, un aparat de ras - „Aqua Jet Razor" - care nu necesită spumă, gel sau cremă de ras pentru bărbierit. Acest aparat este conectat la furtunul de la duș și utilizează doar apa, pe care o transformă într-un jet moale, umezește necontenit pielea din fața lamei și simultan curăță lamele, oferind un bărbierit perfect.

La expoziția internațională din Nuremberg, unde au fost expuse circa 700 de invenții din 40 de țări, același proiect de la Chișinău a mai fost distins cu o medalie și de către Asociația de Inventatori din India.

Sursa: www.noi.md

Cuvinte cheie:

inventie , premiu , expoziție

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1945
Populația:
14277 locuitori
Logo

Codru este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 14277 de oameni Chișinău și a fost înființată în anul 1945.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.