21 octombrie 2017, 13:00 Realitatea moldovenească views 7223
Noi reguli în domeniul jocurilor de noroc
21 octombrie 2017, 13:00 Realitatea moldovenească views 7223

Noi reguli în domeniul jocurilor de noroc

Organizatorul jocurilor de noroc este obligat să desfășoare doar tipurile de jocuri de noroc, care sunt specificate în licența pentru activitatea în domeniu, și doar după obținerea licenței corespunzătoare, potrivit unui Regulament-tip cu privire la organizarea și desfășurarea activității în domeniul jocurilor de noroc, care a fost publicat ieri în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Documentul include drepturile și obligațiile agenților economici, dar și cele ale jucătorilor. La fel, acesta expune prevederile ce țin de amenajarea cazinourilor și impozitarea cîștigurilor.

Astfel, conform regulamentului, organizatorul este obligat să asigure condiții de participare la jocul de noroc identice pentru toți jucătorii și să prevină influența externă asupra rezultatului jocului de noroc. O altă obligație a acestuia este să întrețină mijloacele de joc în condiții corespunzătoare și să asigure securitatea acestora. La fel, agentul economic trebuie să țină zilnic evidența încasărilor realizate în urma desfășurării activității și a cîștigurilor acordate.

Printre obligațiile organizatorului se mai numără și faptul că nu trebuie să admită accesul la jocurile de noroc a persoanelor care nu au atins vârsta de 21 de ani și a persoanelor sub influența alcoolului sau drogurilor. La fel, agentul economic nu va avea dreptul să divulge datele jucătorului, fără acordul acestuia.

Potrivit regulamentului, jucătorul are dreptul să-și primească toate câștigurile. În același timp, jucătorul și vizitatorii localurilor sunt obligați să se asigure, înainte de participarea la jocul de noroc, că organizatorul jocului de noroc deține licență valabilă pentru practicarea activității în domeniul jocurilor de noroc și să prezinte, la solicitarea angajatului organizatorului jocurilor de noroc, actul de identificare care conține date despre vârstă.

De asemenea, jucătorul va fi obligat să părăsească imediat localul în cazul în care refuză să prezinte actul prin care poate fi stabilită identitatea sau vârsta; tulbură ordinea publică, aplică forța fizică sau amenință cu aplicarea acesteia; împiedică activitatea legală de desfășurare a jocurilor de noroc sau încalcă regulile de desfășurare a acestora.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

jocuri de noroc , reguli

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1786
Populația:
542 locuitori

Sirota este un sat din cadrul comunei Crihana, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Orhei și la 64 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 542 de oameni. Satul Sirota a fost menționat documentar în anul 1786.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.