20 octombrie 2017, 16:25 Realitatea moldovenească views 2602
Pretorii și vicepretorii capitalei vor deveni demnitari publici
20 octombrie 2017, 16:25 Realitatea moldovenească views 2602

Pretorii și vicepretorii capitalei vor deveni demnitari publici

Pretorii și vicepretorii capitalei nu vor mai deține statutul de funcționari publici și vor deveni demnitari publici. Un proiect de lege ce prevede acest lucru a fost votat astăzi, în lectura a doua, de către deputați.

Potrivit proiectului, modificările legislative vin să aducă în concordanță legislația cu noua Lege privind statutul municipiului Chișinău.

Conform documentului adoptat, salariile acestor categorii de angajați va fi ajustat. Astfel pretorul va avea un salariu de 7700 de lei, iar vicepretorul - de 6900 lei. În document nu este indicat dacă plățile pentru aceste funcții s-au diminuat sau au crescut.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

capitala , lege

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
230 locuitori

Pohrebea Nouă este un sat din cadrul comunei Comisarovca Nouă din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Pohrebea Nouă alcătuia 230 de oameni în anul 2011. Satul Pohrebea Nouă a fost întemeiat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.