26 septembrie 2017, 11:00 Realitatea moldovenească views 6291
Informații importante pentru persoanele delegate în străinătate
26 septembrie 2017, 11:00 Realitatea moldovenească views 6291

Informații importante pentru persoanele delegate în străinătate

Guvernul a operat o serie de modificări importante la Regulamentul cu privire la delegarea salariaţilor entităţilor din Republica Moldova.

Printre altele, acestea stipulează situațiile în care persoanele din categoria a II-a delegate în străinătate pot procura bilete la avion sau tren cu o clasă superioară.

Potrivit modificărilor la Regulamentul cu privire la delegarea salariaţilor entităţilor din Republica Moldova aprobate de Cabinetul de miniștri și publicate în Monitorul Oficial, pentru salariații delegați, conform categoriei a II-a se permite procurarea biletelor cu o clasă superioară celei econom în cazul zborurilor cu o durată mai mare de 5 ore și a biletelor la tren la tarifele clasei business dacă salariatul este delegat pentru o activitate în interes de serviciu, cu excepția delegării în scopuri de instruire (seminare, ateliere de lucru sau alte tipuri de dezvoltare profesională).

Alte modificări stipulează că la delegarea unei persoane în două şi mai multe ţări, diurna pentru ziua deplasării dintr-o ţară în alta se plăteşte în valută străină, în mărime de 50 la sută, și nu în mărime de 100 la sută, cum a fost anterior, conform plafonului stabilit pentru fiecare țară.

Se mai prevede că în cazul în care ziua plecării și/sau sosirii diferă de perioada pentru care au fost acordate mijloace financiare de organizator, diurna aferentă acestor zile va fi achitată de angajator.

În categoria a II-a au fost incluse persoanele cu funcţii de demnitate publică, conducerea Secretariatului Parlamentului, Aparatului Preşedintelui, şefii misiunilor diplomatice, consilierii preşedintelui, spicherului Parlamentului şi ai prim-ministrului, directori generali adjuncţi ai organelor centrale de specialitate ale administraţiei publice şi ai altor autorităţi administrative centrale etc.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

informatia , guvern

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
222 locuitori

Răuţelul Nou este un sat din cadrul comunei Hiliuţi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Răuţelul Nou a fost înființat în anul 1964.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.