15 septembrie 2017, 17:15 Realitatea moldovenească views 5632
Cinci fondatori ai grupării ce organiza migrația ilegală a moldovenilor în Israel, reținuți
15 septembrie 2017, 17:15 Realitatea moldovenească views 5632

Cinci fondatori ai grupării ce organiza migrația ilegală a moldovenilor în Israel, reținuți

Cinci membri ai unei grupări internaționale ce se ocupa de organizarea migrației ilegale în Israel, au fost reținute. Asta după ce procurorii PCCOCS împreună cu ofițerii Centrului pentru Combaterea Criminalității și Traficului de persoane au efectuat 30 de percheziții în Chișinău.

Cazul se află încă în cercetare, astfel, câteva companii din Republica Moldova au creat o schemă de racolare în Israel în scop de exploatare prin muncă a cetățenilor moldoveni.

Prin urmare, fiecare migrant achita o sumă de până la 7.000 de dolari. Setul de acte care era prezentat în Consulatul statului Israel, aflat în orașul Kiev, Ucraina, pentru obținerea vizelor de muncă conţinea acte primare falsificate, precum certificate de absolvire a cursurilor de îngrijitor, fiindcă în Israel urmau să aibă grijă de persoane în etate şi certificate medicale falsificate.

Investigaţiile au durat aproape doi ani fiind implicați mai mult reprezentanți ai legii din Israel și Ucraina. În rezultatul percheziţiilor au fost depistate mijloace băneşti în echivalent de 100 de mii de euro, au fost ridicate dosare a cetăţenilor Republicii Moldova care intenţionau să plece la muncă.

De menționat că persoanele au fost transportate în Ucraina prin punctul de trecere Cuciurgan, aflat în zona regiunii transnistrene, după care prin aeroportul de la Kiev ajungeau în Israel.

Cele cinci persoane reținute riscă o pedeapsă de la cinci la șapte ani de închisoare. Aceștia nu și-au recunoscut vina.

Informația privind investigațiile și date în acest sens au fost prezentate în cadrul unei conferințe de presă organizate de către procurorii PCCOCS, ofițerii Centrului pentru Combaterea Criminalității și Traficului de persoane, reprezentanți din Ucraina și Israel.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

Israel , munca , migratie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1545
Populația:
2302 locuitori

Nimoreni este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Nimoreni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ialoveni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2302 oameni. Satul Nimoreni a fost menționat documentar în anul 1545.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.