Arată noutățile începînd cu...

eye 2199 Vizualizări

Compensaţii pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice


Guvernul alocă 9 milioane de lei pentru reabilitarea victimelor represiunilor politice. În total, peste 9,16 milioane de lei vor fi repartizate celor 93 de beneficiari din 16 localităţi ale ţării.

Cea mai mare parte din sumă – 4,63 milioane de lei, va fi transferată pentru plata tranşei a cincea persoanelor din raioanele Anenii Noi, Briceni, Orhei, Rîșcani, Străşeni, Chişinău și UTA Găgăuzia, cărora le-a fost stabilită compensaţia respectivă în anul 2013. De celelalte mijloace alocate vor beneficia victimele represiunilor politice cărora compensația le-a fost stabilită în anii 2014, 2015 și 2016, precum și persoanele din raioanele Briceni și Taraclia, care vor primi în anul curent prima tranșă.

Anual, Guvernul achită din contul bugetului de stat compensații pentru valoarea averii confiscate, naţionalizate sau scoase în orice mod din posesia victimelor reabilitate ale represiunilor politice. Plata compensației poate fi eșalonată pe o perioadă de până la trei ani, dacă valoarea bunurilor deposedate este mai mică de 200 de mii de lei, şi pe o perioadă de până la cinci ani, dacă valoarea bunurilor depășește această sumă.

Cuvinte cheie:

compensații , represii , victime

Localităţile Moldovei şi diasporei

Selemet

Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3803 locuitori

Selemet este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Selemet este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3803 oameni. Satul Selemet a fost menționat documentar în anul 1768.

Citeşte mai departe