19 iulie 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 5880
În Moldova salariile profesorilor vor fi majorate
19 iulie 2017, 16:00 Realitatea moldovenească views 5880

În Moldova salariile profesorilor vor fi majorate

Astăzi, în cadrul unei ședințe, Comisia de negocieri din partea Guvernului şi a Federaţiei Sindicale a Educaţiei şi Ştiinţei, au decis majorarea salariilor cadrelor didactice.

La discuțiile dintre Comisia de negocieri din partea Guvernului și a Federației Sindicale a Educației și Științei, au fost discutate principalele probleme din sistemul de educaţie, dar şi posibilităţile de depăşire ale acestora.

Premierul a menţionat că se impune o abordare complexă a problemelor din ramură şi anume: implementarea reformei salarizării şi reformarea sectorului educaţiei, astfel încît acesta să devină unul eficient.

Părţile au convenit asupra majorării salariilor cadrelor didactice din învăţămîntul general şi profesional-tehnic cu 11,3 %, începînd din 1 septembrie anul curent. Cuantumul mijloacelor financiare necesare pentru asigurarea acestei creşteri salariale pentru cadrele didactice, pentru 3 luni ale anului 2017, este estimat la aproximativ 94 milioane de lei.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, cuantumul salariului lunar mediu pe economie, prognozat pentru anul curent, este de 5600 de lei.

Sursa: publika.md

Cuvinte cheie:

profesor , salarii , majorare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1502
Populația:
35488 locuitori
Logo

Cahul este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Cahul. Amplasat  în Cîmpia Prutului, la frontiera cu România, oraşul Cahul este situat la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 35488 oameni. Localitatea este menţionată documentar în 1502 cu numele Şcheia. Mai târziu denumirea aşezării se schimbă în Frumoasa, iar prin decretul ţarului Rusiei, Nicolai I, din 1835, i se conferă statutul de oraş şi reşedinţă de judeţ cu numele Cahul.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.