28 iunie 2017, 10:55 Realitatea moldovenească views 6001
„Urmaşii lui Ştefan” vor deschide o şcoală de vară (Video)
28 iunie 2017, 10:55 Realitatea moldovenească views 6001

„Urmaşii lui Ştefan” vor deschide o şcoală de vară (Video)

Adolescenţii vor avea posibilitatea să-și petreacă vacanţa de vară în mod util, urmînd Şcoala "Young Leadership Summer School".

Şcoala de vară pentru dezvoltarea calităţilor de lider şi sporirea motivaţiei în curînd va începe înscrierea a 40 de adolescenţi. Acest proiect va fi realizat din inițiativa Mişcării de Tineret "Urmaşii lui Ştefan". Despre toate avantajele atragerii copiilor în această inițiativă au relatat astăzi, 27 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă, reprezentanţii acestei organizaţii neguvernamentale.

Proiectul "Young Leadership Summer School" este destinat copiilor în vîrstă de la 15 pînă la 17 ani. Vor putea participa 40 de adolescenți divizaţi în două grupe de 20 de persoane. „Vor fi organizate două sesiuni cu durata de cinci zile, după care vor avea loc testări. Copiii vor fi antrenaţi în activităţi interesante, care vor contribui, în primul rînd, la dezvoltarea lor personală şi profesională. Mai multe aspecte ale dezvoltării adolescenţilor, cu regret, nu sînt luate în considerare în sistemul educațional şi noi sperăm că proiectul nostru va acorda tineretului posibilitate pentru o alegere mai amplă a căii în viaţă", a menţionat Dumitru Roibu, preşedinte al Mişcării de Tineret "Urmaşii lui Ştefan".

Organizatorii proiectului vor acorda atenţie susţinută altoirii calităţilor de lider generaţiei tinere. "Participanţii la şcoala de vară se vor familiariza cu ceea ce înseamnă să fii lider, vor afla despre metodele moderne de dobîndire şi dezvoltare a calităţilor de lider şi domeniile aplicării lor. Pentru aplicarea cu succes a acestor cunoştinţe în viaţă adolescenţii vor face traininguri la măiestria formării abilităților de vorbire publică (public speeking), gestionarea timpului propriu (time management), completarea CV-ului şi a scrisorilor motivaţionale, precum şi vor lua cunoştinţă amănunţit de drepturile omului şi vor afla toate avantajele participării la proiecte de voluntariat. Sperăm că participarea copiilor la proiectul "Young Leadership Summer School" le va permite să fie mai activi şi dezvoltaţi multilateral", a relatat Alina Tabacari, reprezentantă a organizaţiei „Urmaşii lui Ştefan".

Mişcarea "Urmaşii lui Ştefan" a declarat în nenumărate rînduri că politica de tineret are nevoie de mai multă atenţie. Sub auspiciile acestei organizaţii nonguvernamentale au fost realizate cîteva proiecte destinate adolescenţilor. Astfel, în cadrul ciclului de master-class "iExpert", care s-a finalizat recent, tinerii au făcut cunoştinţă cu personalităţi din domeniul politicii, administrării publice, diplomaţiei, afacerilor, sănătăţii, jurnalismului, culturii, istoriei, literaturii, sportului, cu care au comunicat în atmosferă informală.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

Urmașii lui Ștefan , scoala , vara

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
806 locuitori

Fîntîna Albă este un sat din cadrul comunei Parcova, raionul Edineţ.  Satul este situat la o distanță de 14 km de orașul Edineț, la 6 km de stația de cale ferată Brătușeni și 200 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 806 locuitori. Prima atestare documentară a satului cu denumirea Grumăzeni, din ținutul Hotin, datează din anul 1575.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.