27 iunie 2017, 17:20 Realitatea moldovenească views 5566
Plahotniuc: Există informații greșite despre Moldova. Urmează să le combatem (Video)
27 iunie 2017, 17:20 Realitatea moldovenească views 5566

Plahotniuc: Există informații greșite despre Moldova. Urmează să le combatem (Video)

Conducerea Partidului Democrat din Moldova a fost săptămîna trecută la Bruxelles, unde a avut mai multe întîlniri cu liderii politici din Parlamentul European. În acest context, liderul democrat, Vlad Plahotniuc, a dat de înțeles că oficialii străini au anumite informații eronate despre Republica Moldova.

„Am constat că există multă informație greșită despre Republica Moldova la Bruxelles. Această informație este lansată de unele forțe politice interesate să destabilizeze situația din țară. O parte din aceste informări greșite am reușit să le corectăm, altele urmează să le combatem în viitorul apropiat prin discuții și acțiuni. Vom avea întîlniri periodice pentru a prezenta informația veridică din Republica Moldova", a declarat Vlad Plahotniuc în cadrul unui briefing de presă.

Liderul democrat a mai precizat că, în cadrul întrevederilor, au fost prezentate argumentele privind necesitatea modificării sistemului electoral. „Aceasta necesitate ține de majoritatea cetățenilor care vor să-și aleagă singuri deputații, la fel cum își aleg primarii sau, mai nou, președintele țării. Vom ține cont de recomandările Comisiei de la Veneția și totodată vom satisface dorința cetățenilor. Este momentul ca opoziția să aibă o atitudine constructivă", a conchis Vlad Plahotniuc.

Realitatea.md amintește că PDM s-a angajat public în fața Comisiei de la Veneția de a implementa toate recomandările propuse de instituție pentru ca proiectul privind modificarea sistemului electoral să fie îmbunătățit.

Sursa: realitatea.md

Cuvinte cheie:

Vlad Plahotniuc , informatia , Moldova

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1061 locuitori

Beştemac este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Beştemac și Piteşti. Localitatea se află la distanța de 32 km de orașul Leova și la 85 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1061 de oameni. Satul Beștemac a fost menționat documentar în secolul al XVIII-lea.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.