01 iunie 2017, 14:20 Realitatea moldovenească views 4746
Militarii prin contract vor putea deţine cetăţenie dublă
01 iunie 2017, 14:20 Realitatea moldovenească views 4746

Militarii prin contract vor putea deţine cetăţenie dublă

Moldovenii care deţin sau au dobândit cetăţenia altui stat vor putea fi încadraţi în serviciul militar prin contract. De acest drept se vor bucura şi cei cu domiciliu permanent legal pe teritoriul Republicii Moldova şi care deţin cetăţenia unui alt stat, precum şi studenţii instituţiilor superioare de învăţămînt militar.

O decizie în acest sens a fost aprobată de către Cabinetul de miniştri, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Modificările operate în Legea cu privire la statutul militarilor derivă din Hotărîrea Curţii Constituţionale din 31 ianuarie 2017, care a constatat că interdicţia de a deţine cetăţenia altui stat decît a Republicii Moldova pentru militarii prin contract şi studenţii instituţiilor superioare de învăţămînt militar este neconstituţională.

Sursa: trm.md

Cuvinte cheie:

militari , contract , cetatenie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.