05 mai 2017, 16:50 Realitatea moldovenească views 4547
Salvatorii din Moldova vor primi autospeciale noi
05 mai 2017, 16:50 Realitatea moldovenească views 4547

Salvatorii din Moldova vor primi autospeciale noi

În perioada 25 aprilie -12 mai 2017 Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale găzduiește delegația britanică numită „Operațiune Florian" care are menirea de a susține tehnic structura. În cadrul misiunii englezii oferă colegilor moldoveni suport tehnic, dar și schimb de experiență în domeniul intervenției în situații excepționale.

Datorită programului Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a beneficiat de 4 autospeciale de intervenție în situații excepționale. Suportul tehnic a fost posibil în urma unei colaborări îndelungate cu Alianața Estică pentru Transport Sigur și Durabil și salvatorii britanici.

De menționat că trei autospeciale vor ajunge în detașamentele de salvatori și pompieri din raioanele țării, iar o autospecială va fi oferită astăzi pompierilor din regiunea transnistreană.

„Aceste acțiuni vor permite consolidarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului în special a cetățenilor față de serviciile de intervenție, asigurînd securitatea în situații de risc a cetățenilor pe întreg teritoriul țării noastre", spun salvatorii.

Potrivit informațiilor Serviciului Situații Excepționale Republica Moldova a beneficiat din anul 2014 pînă în prezent de 15 autospeciale de intervenție, datorită colaborării cu salvatorii britanici.

Sursa: independent.md

Cuvinte cheie:

salvatori , transport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1764
Populația:
314 locuitori

Ţipova este un sat din cadrul comunei Lalova, raionul Rezina. Satul Țipova este situat la o distanță de 14 km de orașul Rezina și la 80 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 314 oameni. Prima mențiune documentară a satului Țipova datează din anul 1764.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.