Arată noutățile începînd cu...

eye 2118 Vizualizări

Salvatorii din Moldova vor primi autospeciale noi


În perioada 25 aprilie -12 mai 2017 Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale găzduiește delegația britanică numită „Operațiune Florian" care are menirea de a susține tehnic structura. În cadrul misiunii englezii oferă colegilor moldoveni suport tehnic, dar și schimb de experiență în domeniul intervenției în situații excepționale.

Datorită programului Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI a beneficiat de 4 autospeciale de intervenție în situații excepționale. Suportul tehnic a fost posibil în urma unei colaborări îndelungate cu Alianața Estică pentru Transport Sigur și Durabil și salvatorii britanici.

De menționat că trei autospeciale vor ajunge în detașamentele de salvatori și pompieri din raioanele țării, iar o autospecială va fi oferită astăzi pompierilor din regiunea transnistreană.

„Aceste acțiuni vor permite consolidarea încrederii între ambele maluri ale Nistrului în special a cetățenilor față de serviciile de intervenție, asigurînd securitatea în situații de risc a cetățenilor pe întreg teritoriul țării noastre", spun salvatorii.

Potrivit informațiilor Serviciului Situații Excepționale Republica Moldova a beneficiat din anul 2014 pînă în prezent de 15 autospeciale de intervenție, datorită colaborării cu salvatorii britanici.

Cuvinte cheie:

salvatori , transport

Comentarii

 (1)
  • #1 wty123
    Acest mesaj a fost şters de către moderator!

Localităţile Moldovei şi diasporei

Schineni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1628
Populația:
1509 locuitori

Schineni este un sat şi comună din raionul Soroca. Din componenţa comunei fac parte localităţile Schineni și Schinenii Noi. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Soroca și la 170 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1509 oameni. Satul Schineni a fost menționat documentar în anul 1628.

Citeşte mai departe