15 aprilie 2017, 10:20 Realitatea moldovenească views 6415
Procedură simplificată de traversare a frontierei transnistrene
15 aprilie 2017, 10:20 Realitatea moldovenească views 6415

Procedură simplificată de traversare a frontierei transnistrene

De Paşti şi Paştile Blajinilor, frontiera transnistreană va putea fi traversată în regim simplificat. O dispoziţie în acest sens a semnat aşa numitul lider de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, relatează Radio Moldova Actualităţi, cu referire la agenţia Infotag.

Potrivit documentului, în aceste zile, cetăţenii Moldovei, Ucrainei şi Rusiei vor fi supuşi de către angajaţii Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Securităţii de Stat unui „control simplificat, care constă în verificarea actelor de identitate privind valabilitatea şi apartenenţa acestora persoanei care traversează frontiera de stat a RMN".

Acelaşi lucru se referă şi la controlul efectuat de vameşi asupra bagajelor cetăţenilor, cu excepţia mărfurilor destinate comerţului şi producerii, precum şi mărfurilor interzise pentru introducerea în regiune. De asemenea, va activa şi regimul simplificat de înregistrate a mijloacelor de transport care sosesc din Moldova, Ucraina şi Rusia.

Totodată, în afară de punctele de trecere permanente, vor funcţiona şi puncte de trecere temporare pe următoarele direcţii: Vadul-Turcului – Şerşeniţa, Valea-Adîncă – Zagnitcov, Plopi – Crutîie, Vinogradnoe – Butor, Hruşca – Nimereuca, Krasnîi Octeabri – Vertiujeni, Raşcov – Vadul Raşcov, Ţîbuleuca – Ţehanovca, Teiu – Calfa.
Amintim că anterior, vicepremierul pentru reintegrare, Gheorghe Bălan, s-a adresat autorităţilor regiunii cu solicitarea să simplifice procedura de intrare în regiunea transnistreană pentru perioada sărbătorilor.

Sursa: trm.md

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
1162 locuitori

Hlinaia este un sat şi comună din din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Hlinaia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Grigoriopol și la 60 km de Chișinău. Populaţia satului Hlinaia alcătuia 1162 de oameni în anul 2008. Satul Hlinaia a fost menționat documentar în secolul XVIII.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.