10 aprilie 2017, 16:35 Realitatea moldovenească views 2729
Se intensifică controalele de Paști
10 aprilie 2017, 16:35 Realitatea moldovenească views 2729

Se intensifică controalele de Paști

Inspectorii Agenției Naţionale pentru Siguranța Alimentelor intensifică controalele de Paști. Pe perioada sărbătorilor, inclusiv în zilele de odihnă, în toate direcțiile regionale ANSA vor face de gardă inspectori, gata să intervină în cazul în care vor fi făcute reclamații legate de calitatea produselor procurate.

Directorul general adjunct al Agenției Naţionale pentru Siguranța Alimentelor, Ion Toma, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că unui control mai strict vor fi supuse unitățile de procesare şi abatoarele, dar şi piețele.

Acesta a îndemnat consumatorii să fie atenți la produsele procurate. Pe carcasa de carne, dacă este vorba de miel, trebuie să existe ștampila ce confirmă controlul sanitar-veterinar. Pe ouă trebuie să fie marcată data ouatului. Vopseaua pentru ouă se va cumpăra doar din locuri autorizate, pentru că un produs contrafăcut poate fi toxic, mai ales pentru copii.

Ion Toma a atenționat asupra pericolului procurării alimentelor din stradă, care nu sînt supuse niciunui control şi sunt de proveniență dubioasă. La fel, nu sunt respectate condițiile de igienă și nici regimul de păstrare și comercializare a acestora, iar persoanele care lucrează cu aceste produse nu dețin carnete medicale. În acest fel, este pusă în pericol sănătatea și chiar viața consumatorilor.

Consumatorii sunt îndemnați să sesizeze autoritatea despre neregulile în domeniul siguranței alimentelor la numărul de telefon: 0 800 800 33. Apelul este gratuit.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

control , Paste , produse

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1508
Populația:
2000 locuitori

Duşmani este un sat şi comună din raionul Glodeni. Duşmani este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat la distanța de 6 km de orașul Glodeni și la 175 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2000 de oameni. Satul Dușmani a fost atestat documentar în anul 1508.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.