07 aprilie 2017, 14:17 Realitatea moldovenească views 5600
Cozonacii de Paşti au ajuns pe rafturi
07 aprilie 2017, 14:17 Realitatea moldovenească views 5600

Cozonacii de Paşti au ajuns pe rafturi

Cozonacii de Paşti au apărut deja pe rafturile magazinelor specializate „Franzeluţa". Solicitată de IPN, specialista în marketing a Combinatul de panificație, Aliona Cucu, a declarat că în acest an gama de produse pentru Paşti a rămas aceeași. Schimbări s-au făcut doar la ambalaj şi decorațiuni.

Prețul cozonacului cu brînză, de 500 de grame, pornește de la 38 de lei, iar cel de un kilogram poate fi procurat cu 68 de lei. Gama de checuri este pe placul oricui, susţine Aliona Cucu. Acestea sînt cu umplutură de vişină, cacao, stafide etc.

La fel în vînzare sunt puse şi checuri „Panettone" după reţetă italină. Preţul acestora variază în funcţie de greutate şi componente. Checul „Armonie", din aluat de cozonac cu umplutură de caise şi morcov, dar şi fructe zaharisite, de 700 de grame, costă 60 de lei. Checul „Cioco" , cu ciocolată şi stafide, care cîntărește 600 de grame, costă 78 de lei, iar checul „Dolce cedro", cu aromă de unt şi citrice, de 500 de grame, se vinde cu 79 de lei. „Panettone Ciocotone" cu gust de ciocolată, cu citrice, cremă de cacao, dropsuri de ciocolată şi fructe zaharisite, cîntărește 800 de grame şi se vinde cu 123 de lei.

Copiii se vor putea delecta cu checuri special pregătite pentru ei. „Piciul" şi „Junior" sunt checurile cu stafide şi fructe zaharisite şi lămîie. Prețul este de 33 de lei pentru 300 de grame. Schimbarea din acest an ține de decor. Dacă anul trecut cozonacul era ornat cu dropsuri, în acest an are ciocolata rasă.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

Paste , vînzare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
4198 locuitori

Caracuşenii Vechi este un sat şi comună din raionul Briceni. Caracuşenii Vechi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Caracuşenii Vechi este aşezat pe malul drept al pîrîului Lopatnic, situat la 15 km sud-est de staţia de cale ferată Lipcani, la 40 km nord-vest de Edineţ şi la 227 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 4198 de oameni. Prima atestare a satului Caracuşenii Vechi, cu numele Carapuşceni din ţinutul Hotin,  datează din mai 1575. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.