30 martie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 4556
Lista datornicilor nu va mai fi publicată în spații publice
30 martie 2017, 17:00 Realitatea moldovenească views 4556

Lista datornicilor nu va mai fi publicată în spații publice

Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal a interzis plasarea în spaţii de acces public a listei persoanelor restanţiere la plata unor servicii comunale.

O decizie în acest sens va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Potrivit documentului, acţiunea constituie o încălcare a prevederilor privind protecţia datelor cu caracter personal şi principiilor de protecţie, confidenţialitate şi securitate a datelor cu caracter personal.

Decizia a fost luată în urma mai multor plîngeri, potrivit cărora aceste liste conţin date cu caracter personal precum: numele şi iniţialele prenumelor şi suma datorată, iar de multe ori, apare indicat şi numărul apartamentului.

Totodată, se recomandă atenţionarea verbală a restanţierilor, remiterea scrisorilor de atenţionare prin poştă, prin depunerea scrisorilor nemijlocit de către membrii organelor administrative ale asociaţiilor în cutiile poştale din cadrul blocului sau prin înmînare directă.

Gestionarii fondurilor locative urmează să fie informaţi despre prezenta decizie în termen de 30 de zile.

Sursa: moldpres.md

Cuvinte cheie:

lista , datorii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1601
Populația:
2821 locuitori

Călineşti este un sat şi comună din raionul Făleşti. Călineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 22 km de orașul Fălești și la 148 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2821 persoane. Satul Călineşti a fost menționat documentar în anul 1601.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.