28 martie 2017, 15:10 Realitatea moldovenească views 42164
Profesorii sînt hotărîți să întrerupă procesul de studii
28 martie 2017, 15:10 Realitatea moldovenească views 42164

Profesorii sînt hotărîți să întrerupă procesul de studii

Profesorii sînt hotărâți să întrerupă procesul de studii dacă nu le cresc lefurile cu 50 la sută până la mijlocul lunii mai. Sindicaliștii din educație și-au continuat, astăzi, protestele în fața clădirii Guvernului.

Dumitru Ivanov, președintele Federației Sindicale a Educației şi Științei, a spus că autoritățile cer conducerii federației să nu tensioneze situația în ajun de examene şi să renunțe la proteste, dar uită de revendicările înaintate de profesori.

„Unii ne cheamă să fim mai domoli, mai cuminți, să nu deranjăm că, iată, copii trebuie să învețe. Ne spun: luați seama voi, nu cumva să vă dea în cap să blocați examenele. Dar lucrul acesta se poate întîmpla foarte simplu, fiindcă noi nu mai avem altă soluție", a spus Dumitru Ivanov, adăugînd că guvernarea este cea care îi impune pe profesori să decidă blocarea procesului de instruire.

Potrivit lui Dumitru Ivanov, miercuri, ora 11.00, va avea loc plenara Federației Sindicale a Educației şi Științei, unde vor anunța acțiunile de mai departe în raport cu autoritățile.

Sursa: ipn.md

Cuvinte cheie:

profesor , salarii , studii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1869
Populația:
6204 locuitori

Stăuceni este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Goianul Nou și Stăuceni. Localitatea se află la distanța de 6 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 6204 de oameni. Satul Stăuceni a fost menționat documentar în anul 1869.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.