16 februarie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 8086
Reguli noi la casele de schimb valutar
16 februarie 2017, 14:15 Realitatea moldovenească views 8086

Reguli noi la casele de schimb valutar

Schimbul banilor la casele de schimb valutar ar putea fi efectuat doar în cazul în care persoana va prezenta un act de identitate. Mai mult, numele persoanelor care vor „schimba" bani în valoare mai mare de 5000 de lei ar putea fi înregistrat.

Aceste prevederi se regăsesc în proiectul de Lege cu privirea la combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, discutat pe data de 15 februarie în Comisia parlamentară politică externă şi integrare europeană, informează bani.md.

Potrivit viceministrului Justiției, Nicolae Eșanu, cel care a prezentat proiectul membrilor Comisiei, acestea sunt unele dintre noutățile proiectului, realizat în conformitate cu prevederile normelor Uniunii Europene. Aceste prevederi au fost discutate aprins de către membrii Comisiei, fiind suspciuni asupra eficienței acestor prevederi asupra combaterii spălării banilor, ori persoanele ar avea posibiliatea să schimbe sume mari, în mai multe tranzacții de până la 5000 de lei.

La finalul discuției s-a decis ca proiectul să fie transmis spre discuții în Parlament, dar nu mai devreme de a fi avizat de Comisia juridică.

Sursa: www.realitatea.md

Cuvinte cheie:

schimb valutar , valută , reguli , lege , pasaport

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
152 locuitori

Izvoreni este un sat din cadrul comunei Boghenii Noi, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Ungheni și la 93 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 152 de oameni. Satul Izvoreni a fost menționat documentar în anul 1912.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.