09 februarie 2017, 15:45 Realitatea moldovenească views 4582
33 de moldoveni vor fi asigurați cu spațiu locativ
09 februarie 2017, 15:45 Realitatea moldovenească views 4582

33 de moldoveni vor fi asigurați cu spațiu locativ

Din bugetul de stat vor fi alocați 1,4 mil. lei pentru asigurarea a 33 de persoane din Moldova cu spaţiu locativ. O hotărâre în acest sens a fost luată miercuri, la şedinţa Guvernului.

Astfel, de ajutor vor beneficia 23 de participanţi ai conflictului armat de pe Nistru, şapte veterani ai războiului din Afganistan şi trei persoane care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl. Aceştia sînt din raioanele Cahul, Donduşeni, Drochia, Dubăsari, Floreşti, Glodeni, Hînceşti, Nisporeni, Sîngerei, Străşeni şi municipiul Chişinău.

Indemnizaţiile au fost acordate în baza deciziilor comisiilor speciale formate de autorităţile administraţiei publice locale. În bugetul de stat pentru anul curent sînt prevăzuți 7,8 milioane de lei pentru acordarea indemnizaţiilor privind asigurarea cetăţenilor cu spaţiu locativ.

Sursa: infotag.md

Cuvinte cheie:

locuință , guvern , decizie

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1604
Populația:
938 locuitori

Cihoreni este un sat din cadrul comunei Bieşti, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 20 km de oraşul Orhei şi la 75 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 938 de oameni. Satul Cihoreni a fost menționat documentar în anul 1604.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.