23 ianuarie 2017, 17:05 Realitatea moldovenească views 10167
Transnistria anulează cărți de migrare
23 ianuarie 2017, 17:05 Realitatea moldovenească views 10167

Transnistria anulează cărți de migrare

Liderul separatist de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, a semnat un decret care reglementează noile condiții de intrare, de ieșire, de ședere a cetățenilor transnistreni și fără cetățenie transnistreană pe teritoriul din stînga Nistrului.

Regulile de documentare și de înregistrare a persoanelor fără cetățenie transnistreană au fost simplificate. A fost optimizată și procedura de obținerea permisului de ședere și de anulare a permisului de ședere.

Noile reguli au intrat în vigoare începînd cu 12 ianuarie 2017. În conformitate cu noile reguli persoana care nu are cetățenie transnistreană va putea obține permis de ședere fără a fi respectată perioada de ședere, așa cum a fost anterior.

De asemenea, a fost simplificată și procedura de trecere a așa-numitei frontiere transnistrene. Astfel, persoanele care nu dețin cetățenie transnistreană nu vor mai prezenta cartea de migrare pe are o completează la intrarea pe teritoriu.

Totodată, persoanele care au cetățenie transnistreană, dar care nu sunt înregistrați pe teritoriul, vor fi obligați să se înregistreze la locul de ședere după 90 de zile de la sosirea la locul de ședere temporară.

Sursa: deschide.md

Cuvinte cheie:

Transnistria , migratie , anulare

Comentarii

 (1)
  • #1 Guest Răspunde Citează selecţia
    Все это конечно хорошо, но вряд ли позволит компенсировать потери связанные с массовым выездом резидентов на ПМЖ в другие страны.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
204 locuitori

Clişcăuţi este un sat din cadrul comunei Hincăuţi, raionul Edineţ. Satul Clişcăuţi se află într-o regiune de coline de cîmpie, la o distanţă de 18 km de oraşul Edineţ şi la 228 km de oraşul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 204 locuitori. Satul Clișcăuți a fost întemeiat în anul 1905.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.