07 ianuarie 2017, 14:30 Realitatea moldovenească views 4307
Monopol asupra activității sălilor de jocuri de noroc
07 ianuarie 2017, 14:30 Realitatea moldovenească views 4307

Monopol asupra activității sălilor de jocuri de noroc

Statul va institui monopol asupra activității sălilor de jocuri de noroc. O excepție vor face cazinourile pentru care sunt înăsprite condițiile de activitate. O lege în acest sens a fost publicată, ieri, în Monitorul Oficial. Documentul prevede ca acest domeniu să fie reglementat de Parlament, Guvern şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale, în funcţie de atribuţiile acestora.

Noua lege mai prevede că toate aparatele de joc să fie conectate la sistemul de monitorizare on-line de stat.

"Cred că această decizie era necesară și corectă. În primul rând, statul va avea de câștigat. "

"Până acum toți au făcut ce au vrut, iar legea impune reguli concrete. Va fi ordine."

Pentru a obţine dreptul de a desfăşura această activitate, proprietarii cazinourilor vor trebui să îndeplinească mai multe condiţii. Printre acestea se numără capital social de minim cinci milioane de lei, iar conducătorii şi contabilii nu trebuie să aibă antecedente penale. Mai mult, noua lege interzice publicitatea domeniului, iar intrarea în sălile de jocuri de noroc va fi permisă persoanelor ce au peste 21 de ani.

"Părinții sunt în străinătate la mulți copii, copii au bani, își permit jocuri de noroc, adică unele lucruri care sunt vicioase. Ca mamă eu sunt împotrivă la toate acestea."

"Asemenea săli sunt peste tot și apare ispita de a intra acolo și de a juca, dar dacă nu vor fi amplasate în oraș, ar fi și mai bine. "

"Eu am lucrat în cazinou și știu ce înseamnă asta, vin și bărbații de la Moscova, de la lucru și pierd bani."

"Documentul prevede și reguli pentru amplasarea sălilor de jocuri de noroc. Astfel, acestea nu se vor putea afla în raza de 200 de metri de la sediile administrațiilor publice locale și centrale, instituțiilor de învățământ, dar și celor medicale. Aceste restricții se referă și la piețe, gări, stații de transport public, dar și treceri subterane."

În vara anului trecut, președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc le-a solicitat colegilor din coaliţia de guvernare să elaboreze un plan de acţiuni, pentru a reglementa drastic activitatea sălilor de jocuri de noroc. Inițiativa a apărut după ce în vizorul Fundaţiei Edelweiss, pe care a fondat-o, au ajuns necazurile unei familii în care un băiat de 15 ani este dependent de păcănele. În octombrie 2016, licențele a 65 de agenți economici din domeniul jocurilor de noroc au fost suspendate. Asta după ce au fost depistate mai multe încălcări în activitatea acestora.

Sursa: www.publika.md

Cuvinte cheie:

lege , jocuri de noroc , Monopol , Moldova

Comentarii

 (1)
  • #1 Viktor Răspunde Citează selecţia
    Правильное решение. Денги будут идти в Государственную казну и не в карманы тех кто уже и так наворовал много. Например в Канаде и игровые и ликёро-водочные услуги все в государственной мониполии.
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1419
Populația:
8469 mii locuitori
Logo

Otaci este un oraş în raionul Ocniţa, Republica Moldova. Amplasat în nord-estul republicii, pe malul drept al rîului Nistru, la hotar cu Ucraina,  oraşul Otaci este situat la o distanţă de 260 km de Chișinău. Conform datelor recensăm]ntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 8469 locuitori. Otaci este o veche localitate moldovenească, Stînca Vămii, din 1419 aici fiinţînd o vamă. 

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.