Arată noutățile începînd cu...

eye 2280 Vizualizări

Salvatorii au primit diplome şi distincţii


80 de salvatori care au participat la stingerea incendiului de pe stada Uzinelor din Capitală au primit diplome şi distincţii. Ei au fost premiaţi pentru curajul de care au dat dovadă pentru a salva oamenii din flăcări.

În cadrul evenimentului, prima distincție i-a fost oferită salvatorului Ivan Nogailîc care s-a stins din viaţă la datorie.

Distincţia a fost primită de familia eroului.

"Aceasta este cea mai mare distincţie militară pe care o poate primi un om militar", a declarat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Unii pompieri au primit diplome de onoare de la Guvern, alţii distincții şi medalii de la Ministerul Afacerilor Interne.

"Într-adevăr în aceste momente oamenii aplaudă. Noi am stat toţi fără aplauze. Mulţumim Guvernului Republicii Moldova pentru aceste aprecieri".

Ministrul Afacerilor Interne Alexandru Jizdan a apreciat responsabilitatea de care au dat dovadă salvatorii în timpul incendiul de pe strada Uzinelor.

"Am văzut feţele celor care aţi fost alături de Ion. Prin rapoartele voastre am trait şi eu acele sentimene pe care le-aţi trecut voi", a afirmat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan.

Cele două fetiţe gemene ale pompierului Ion Nogailîc au fost vizitate ieri de Moş Crăciun. Copilele au primit daruri și dulciuri. Fetele, în vârstă de patru ani, au fost bucuroase să-l vadă pe Moş şi i-au recitat poiezii.

Amintim că, în incendiul de pe strada Uzinelor au luptat cu flăcările peste 150 de salvatori și pompieri. Atunci şi-a pierdut viaţa şi o femeie care muncea la depozit.

Cuvinte cheie:

salvatori , distinctie , pompieri

Localităţile Moldovei şi diasporei

Grigorievca

Statut:
Sat
Prima atestare:
1883
Populația:
1254 locuitori

Grigorievca este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Grigorievca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Căușeni și la 79 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1254 de oameni. Satul Grigorievca a fost menționat documentar în anul 1883.

Citeşte mai departe