30 decembrie 2016, 11:10 Realitatea moldovenească views 4145
Mesajul Prim-ministrului cu prilejul sărbătorilor de iarnă (Video)
30 decembrie 2016, 11:10 Realitatea moldovenească views 4145

Mesajul Prim-ministrului cu prilejul sărbătorilor de iarnă (Video)

Dragi compatrioţi,

Vreau acum, la sfîrşit de an, să vă transmit un gînd bun şi solidar cu toate prin cîte aţi trecut în 2016.

Eu ştiu foarte bine, şi nu din auzite, că anul care tocmai se încheie, nu a fost unul uşor pentru familiile din Republica Moldova. Pentru cei din ţară a fost un an cu multe neajunsuri, iar pentru cei din afară a fost cel puţin la fel de greu ca şi tot atâtea petrecute departe de casă.

Salariile şi pensiile nu ajung încă pentru un trai decent, tarifele la serviciile comunale nu sunt încă pe potriva veniturilor oamenilor. Situaţia rămîne precară în spitale, iar oamenii nu sunt pe deplin motivaţi să revină acasă.

Dar vreau în ajunul Anului Nou să vă transmit un sentiment de speranţă. Cu toate necazurile şi greutăţile, Moldova a reusit cîteva lucruri care o vor face mai puternică în 2017.

Eu ştiu ca şi dumneavoastră că familiile nu se hrănesc cu reforme şi că bunăstarea nu vine bătînd din palme. Ea vine cu muncă, cu sacrificii și cu perseverenţă. Dar vă asigur că eu şi echipa mea suntem foarte hotărîţi să facem tot ce trebuie pentru ca această bunăstare să ajungă în fiecare casă, pe fiecare masă, în viaţa fiecărui cetăţean. Aveţi încredere în noi. Noi nu promitem minuni, şi ne ferim de populism. Vom face doar ceea ce trebuie pentru ca Moldova să reușească, iar cetățenii ei să trăiască mai bine.

La mulţi ani, dragi compatrioţi, cu mai multă speranţă şi împliniri! Anul 2017 să fie un pic mai bun pentru fiecare, să trăiţi în mai multă tihnă şi în mai multă armonie!

Sursa: gov.md

Cuvinte cheie:

Pavel Filip , sarbatoare , prim-ministru , mesaj

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1672
Populația:
924 locuitori

Pociumbeni este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Druţa și Pociumbeni. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîșcani și la 202 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 924 de oameni. Satul Pociumbeni a fost menționat documentar în anul 1672.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.