24 decembrie 2016, 11:10 Realitatea moldovenească views 4151
Cadrul legislativ care reglementează alimentaţia în grădiniţe şi şcoli va fi îmbunătăţit
24 decembrie 2016, 11:10 Realitatea moldovenească views 4151

Cadrul legislativ care reglementează alimentaţia în grădiniţe şi şcoli va fi îmbunătăţit

Parlamentul a decis crearea unei comisii speciale de eficientizare a cadrului legislativ privind alimentaţia copiilor în instituţiile de învăţământ. Autorul iniţiativei, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a comunicat la ultima şedinţă a Parlamentului din sesiunea de toamnă-iarnă că au fost făcute audieri anterior şi în baza lor fracţiunile au propus crearea unei comisii şi au delegat reprezentanţi, transmite IPN.

Comisia specială va evalua situaţia în domeniul alimentaţiei în grădiniţe şi şcoli, va analiza neregulile şi încălcările identificate anterior, va identifica setul de acte care reglementează domeniul şi va propune soluţii de îmbunătăţire. În 90 de zile de la constituire, comisia va reprezenta raportul de activitate.

Problema alimentaţiei copiilor în şcoli şi grădiniţe a ajuns în atenţia publică în luna noiembrie, după deconspirarea unor scheme de trucare a licitaţiilor pentru livrarea alimentelor şi mediatizarea unor interceptări ale discuţiilor telefonice între agenţii economici câştigători ai tenderelor, responsabili de la direcţiile educaţie din sectoarele capitalei şi administraţia instituţiilor de învăţământ, din care reieşea că pe mesele copiilor ajungeau alimente neconforme, în unele cazuri chiar şi produse alterate, cu termenul de valabilitate depăşit.

Sursa: www.ipn.md

Cuvinte cheie:

lege , alimentatie , grădiniţa , scoala , copii

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
1073 locuitori

Doltu este un sat din cadrul comunei Işcălău, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 11 km de orașul Fălești și la 129 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1073 de oameni. Satul Doltu a fost înființat în anul 1923.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.