23 decembrie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 5553
Cîte zile se vor odihni de sărbători bugetarii
23 decembrie 2016, 14:15 Realitatea moldovenească views 5553

Cîte zile se vor odihni de sărbători bugetarii

Chiar dacă ne aflăm în pragul sărbătorilor de iarnă, cetățenii moldoveni nu știu deocamdată cîte zile vor avea pentru a se odihni. Ministerul Muncii a subliniat că în acest an sărbătorile oficiale din 25 decembrie, 1 ianuarie și 7 ianuarie, coincid cu zilele de odihnă.

"După ce vor sărbători sosirea Anului Nou, la data de 2 ianuarie bugetarii vor ieși la lucru", au menționat reprezentanții ministerului de resort.

Anterior, Ministerul Muncii a inițiat un proiect de lege potrivit căruia în anul 2017 data de 8 mai, și 2 iunie vor fi declarate zile de odihnă.

Totodată, data de 1 septembrie va fi zi de odihnă în anul 2017. Astfel, vacanța de vară a elevilor și studenților se va mări cu trei zile.

În 2017, anul de învățămînt va începe la 4 septembrie. Pentru a compensa aceste zile, Ministerul a propus ca bugetarii să muncească în zilele de sîmbătă la data de 13 mai, 10 iunie și 9 septembrie.

Proiectul de lege elaborat de Minister încă nu a fost aprobat, fiind întors spre reexaminare. "Probabil acesta va fi votat în anul viitor", au opinat reprezentanții ministerului.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

odihna , sarbatoare

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1656
Populația:
15395 locuitori

Durleşti este un oraş din municipiul Chișinău. Localitatea se află la distanța de 4 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 15395 de oameni. Orașul Durlești a fost menționat documentar în anul 1656.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.