05 decembrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 6820
A fost lansată o mișcare de tineret care vrea să protejeze Moldova de unionism
05 decembrie 2016, 15:00 Realitatea moldovenească views 6820

A fost lansată o mișcare de tineret care vrea să protejeze Moldova de unionism

Un grup de membrii ai mișcării „Urmașii lui Ștefan", au organizat o conferință de presă prin care au anunțat lansarea oficială a asociației. Potrivit organizatorilor, această organizație are ca scop „educarea tinerilor în spiritul patriotismului moldovenesc și dragostei față de țară".

Membrii au prezentat certificatul de la Ministerul Justiției, asociația fiind înregistrată oficial din luna noiembrie.

Potrivit organizatorilor, mișcarea are ca scop „educarea unei clase de tineret puternice, capabilă să reziste manipulărilor și jocurilor venite din exterior, cărora noi sîntem supuși și din cauza cărora țara noastră are de suferit", a declarat Dumitru Roibu, liderul asociației „Urmașii lui Ștefan".

Printre scopurile organizației, prezentate de organizatori sînt: „Promovarea intelectualilor moldoveni; propovarea patriotismului și dezvoltării țări; promovarea toleranței etnice, nu discriminării pe bază de origine etnică, naționaliste, cultură sau religioasă; Promovarea consolidării statului de drept moldovenesc, promovarea reintegrării țării", a menționat Victor Cociul.

„Noi astăzi ne-am trezit într-un moment tare dificil, într-un moment în care tinerii din țara noastră sînt foarte divizați. Asta puțin trezește semne de întrebare referitor la ce viitor vom avea noi peste o anumită perioadă aici, la noi acasă. Avem în societate mai multe forțe de tineret care vor să ducă țara noastră spre est, alții spre vest. Unii au proiecte de unire cu diferite state străine, fie că e vorba de România, fie că e vorba de Rusia. Noi considerăm că tinerii ar trebui să fie mai raționali în ceea ce ține modul de analiză și percepție a viitorului statului nostru", a declarat Dumitru Roibu, liderul asociației „Urmașii lui Ștefan".

Sursa: agora.md

Cuvinte cheie:

miscare , tineret , protejare

Comentarii

 (1)
  • #1 Euu Răspunde Citează selecţia
    Titlul articolului este foarte sugestiv si corect. "Zapusceno" - deci cineva a apasat pe butonas si roboteii (tinerii fara minte) au inceput sa danseze si sa scoata sunete. 
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1575
Populația:
1239 locuitori

Goleni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Satul se află la o distanţa de  10 km de oraşul Edineţ şi la  210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1239 de oameni. Prima atestare documentară a satului Goleni datează din anul 1575, cînd Petru vioevod vindea lui Ion Golăi mare logofăt un loc de sat pe rîul Ciuhur.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.