Arată noutățile începînd cu...

eye 2845 Vizualizări

Pompierii s-au întrecut pentru titlul de „cel mai bun pompier și salvator” (Video)


Zeci de angajați ai Serviciului Protecției Civile și Situații Excepționale au început lupta pentru titlul de „cel mai bun pompier și salvator". Aceștia și-au demonstrat pregătirea fizică în diverse probe sportive, asemănătoare intervențiilor din realitate. Campionatul are și un scop nobil, cel de a comemora angajații căzuți la datorie.

Printre probele care pun la încercare participanții se numără depășirea pistei cu obstacole, ștafeta și ridicarea pe funie verticală. Chiar dacă nu au rămas mulțumiți de primele rezultate, pompierii și salvatorii dau asigurări că sînt bine pregătiți. Mai mult, aceștia depun tot efortul pentru o prestație bună în memoria prietenilor care și-au pierdut viața la datorie.

„E foarte umed și foarte greu de alergat. Sîntem foarte bine pregătiți. în primul rînd, știm ce înseamnă incendiu, ce înseamnă să salvăm, și oamenii din republica noastră pot să fie siguri în toate serviciile noastre", a spus un participant.

„La intervenții, la incendiu, oricum este și ploaie, este și vînt, sînt situații excepționale. Anume ziua de astăzi, timpul și condițiile, coincid cu ceea ce facem în fiecare zi", a opinat alt pompier.

„Am avut un prieten, Rusu familia, a decedat în 2007 mi se pare, a fost un prieten de al meu, cîteodată mă duc la mormînt și mai pun niște flori. - E și această competiție o ocazie de a vă reaminti de ei? - Da, de a ne reaminti de prietenii noștri căzuți la datorie", a spus salvatorul.

Instructorii susțin că în acest concurs au încercat să creeze condiții cît mai dificile, asemănătoare celor cu care angajații serviciului se confruntă zilnic.

„Aceste probe nu au fost alese întîmplător. Urcarea - deci la incendiu cînd intervin, în desfășurarea de luptă este și aceeași stingere cu stingătorul, care iarăși practic e în activitatea lor de zi cu zi", a spus Ludmila Damaschin, șef-adjunct de subdiviziune în cadrul SPCSE.

Campionatul în memoria salvatorilor și pompierilor căzuți la datorie este la cea de-a 27-a ediție.

„Întrucît avem deja decedați la datorie opt angajați și SPSCE, comemorăm trecerea în neființă a celor mai bravi eroi, prin faptul că mergem să facem sport, alegînd să facem performanțe sportive la capitolul respectiv", a spus șeful Serviciului de presă al SPCSE, Liliana Pușcașu.

Cele 17 echipe din țară urmează să concureze pînă vineri, 4 noiembrie. Cîștigătorii vor fi premiați cu echipamente noi, dar și cu cîte o autospecială în subdiviziunea în care activează.

Cuvinte cheie:

pompieri , Campionat , salvatori

Localităţile Moldovei şi diasporei

Fîrlădeni

Statut:
Sat
Prima atestare:
1696
Populația:
1010 locuitori

Fîrlădeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Fîrlădeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Hîncești și la 53 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1010 oameni. Satul Fîrlădeni a fost atestat documentar în anul 1696.

Citeşte mai departe