29 octombrie 2016, 20:00 Realitatea moldovenească views 5799
În noaptea de sîmbătă spre duminică Moldova trece la ora de iarnă
29 octombrie 2016, 20:00 Realitatea moldovenească views 5799

În noaptea de sîmbătă spre duminică Moldova trece la ora de iarnă

În noaptea de pe 29 spre 30 octombrie toți cetățenii Moldovei vor trebui să dea ceasul înapoi cu o oră pentru a trece la ora de iarnă.

Astfel, ziua de 30 octombrie va deveni cea mai lunga zi a anului: durata acesteia fiind de 25 de ore.

Schimbarea ceasului cu o oră înainte sau înapoi este utilizată în multe țări în scopul utilizării mai raționale a luminii naturale și pentru a economisi energia pentru iluminat.

Această măsură duce la dereglarea bioritmurilor umane. Pentru a trece cu bine de schimbarea orei de iarnă, fără urmări asupra sănătății, experții recomandă ca în noaptea din ajun să mergeți la culcare la ora obișnuită pentru dvs., atunci vă veți trezești complet odihniți și veți putea merge, fără grabă, unde v-ați propus, căci veți avea încă o oră întreagă la dispoziție.

Sursa: bloknot-moldova.md

Cuvinte cheie:

timp , iarna , ora de iarna

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1560
Populația:
4279 locuitori

Chişcăreni este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Nicolaevca, Slobozia-Chișcăreni, Chișcăreni. Localitatea este situată pe cursul de sus al rîului Ciulucul de Mijloc, la distanța de 21 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4279 de oameni. Satul Chișcăreni a fost menționat documentar în anul 1560.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.