22 septembrie 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 4310
Viața privată și confidențialitatea în comunicațiile electronice
22 septembrie 2016, 11:00 Realitatea moldovenească views 4310

Viața privată și confidențialitatea în comunicațiile electronice

Guvernul a propus Parlamentului completarea Legii comunicațiilor electronice, care prevede o serie complexă de modificări în ceea ce privește drepturile de utilizare a resurselor de spetru radio, condițiile de revocare parțială sau completă a acestor drepturi, respectarea drepturilor utilizatorilor finali ai comunicațiilor electronice, dar și respectarea confidențialității datelor acestora, scrie portalul BizLaw.md.

Proiectul de lege înregistrat la Parlament instituie mai multe obligații pentru furnizorii de servicii de comunicații electronice. Una dintre acestea instituie obligarea acestora să aunțe utilizatorii dacă a avut loc o încălcare a protecției datelor cu caracter personal, prin care să fie anunțat un telefon unde utilizatorii pot apela pentru mai multe informații, dar să conțină și măsurile de remediere. Furnizorii vor trebui să dețină și un registru unde să treacă toate încălcările care au avut loc și care au pus în pericol securitatea datelor cu caracter personal.

De asemenea, furnizorii urmează să comunice utilizatorilor faptul că le prelucrează datele de localizare și pentru ce scop utilizează aceste date. La rîndul lor, utilizatorii de servicii pot cere în orice moment să fie încetată utilizarea datelor de localizare. Totodată, companiilor li se interzice să folosească poșta electronică a utilizatorilor prin care să-și promoveze produsele, dar să-și ascundă identitatea sau să indice adrese false, precum este intezis să folosirea poștei electronice a unei persoane ca metodă de promovare fără anunțarea utilizatorului despre metoda prin care poate refuza sau se poate dezabona de la mesajele pe care le expediați.

Același document prevede că abonații ar urma să beneficieze de dreptul de a primi facturi fără detaliere, adică prezentarea informației minime stabilite în facturi. Care vor fi aceste informați, va decide Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației.

Textul complet al proiectului de lege poate fi consultat aici.

Sursa: www.bizlaw.md

Cuvinte cheie:

lege , viata

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1084 locuitori

Chircăieştii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baurci și Chircăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 46 km de orașul Căușeni și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1084 de oameni. Satul Chircăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1906.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.